DISTRIBUIȚI
PTI @ Shirish Shete

Rahul Gandhi, moştenitorul celebrei dinastii politice indiene, a fost proclamat luni preşedinte al partidului Congresul Naţional Indian, aflat actualmente în opoziţie. Rahul Gandhi o urmează la conducerea formaţiunii pe mama sa Sonia, care ocupa postul din 1998, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

„Îl declar pe Rahul Gandhi preşedinte al Congresului Naţional Indian”, a declarat într-o conferinţă de presă un înalt responsabil al partidului, Mullapally Ramachandran, care a mai subliniat că este un „moment istoric” şi că noul lider îşi va prelua atribuţiile sâmbătă.


Citeşte şi: După 30 de ani, saudiţii au voie să meargă din nou la cinema

Rahul Gandhi, în vârstă de 47 de ani, o va înlocui pe mama sa Sonia (71 de ani) în fruntea principalului partid de opoziţie, care s-a aflat însă la conducerea Indiei în cea mai mare parte a timpului după declararea independenţei, în 1947. Fiu, nepot şi strănepot de prim-miniştri, Rahul Gandhi a fost în ultimii ani personalitatea cea mai vizibilă a partidului, deşi se consideră că în culise mama sa, de origine italiană, continuă să fie cea care influenţează deciziile.

Numărul doi al Congresului Naţional Indian din 2013, „moştenitorul” a fost criticat pentru campania anostă dinaintea alegerilor legislative din 2014, câştigate de naţionaliştii hinduşi conduşi de Narendra Modi.