DISTRIBUIȚI
Watchers.NEWS

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza rafalelor puternice de vânt urmate de furtună cu grindină şi ploi torenţiale, care au afectat miercuri noaptea statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, au indicat autorităţile joi, citate de agenţia Xinhua, conform agerpres.

Rafalele de vânt, cu o viteză de peste 130 de kilometri pe oră, au măturat în noaptea de miercuri spre joi regiunea Braj din vestul statului.


Citește și : NATO condamnă ‘în cei mai duri termeni utilizarea armelor chimice’ în Siria

Potrivit autorităţilor, decesele au fost cauzate de grindina care a căzut în regiunea Braj, în vestul oraşului Lucknow, capitala Uttar Pradesh.

”Opt decese au fost înregistrate în Agra, patru în Mathura şi două în Firozabad din regiunea Braj”, a declarat un oficial.

Vântul puternic a produs pagube şi în zona complexului Taj Mahal, un monument din epoca Imperiului Mogul considerat una dintre cele ”Şapte minuni ale lumii moderne”. Mai mulţi piloni, de la poarta principală şi din zonele sudice de acces, au fost doborâţi de rafale.

Citește și : OIAC se va reuni luni pentru a discuta cu privire la presupusa folosire a armelor chimice în Siria

”Pilonul de metal de douăsprezece picioare de la poarta principală a căzut la puţin timp după miezul nopţii. De asemenea, un alt pilon a căzut din celelalte laterale. În afară de acestea, o vază şi o porţiune de zid au fost deteriorate”, a precizat un reprezentant al Societăţii de Arheologie din India (ASI).

”Va fi efectuată evaluarea pagubelor şi în funcţie de aceasta vor fi luate măsuri pentru restaurare”, a adăugat el.

Taj Mahal este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.