DISTRIBUIȚI
The Independent

Poliţia din India a anunţat duminică arestarea principalului suspect în cazul adolescentei violate şi arse de vie în statul Jharkhand (est), cel mai nou dintr-o lungă serie de violenţe similare produse în această ţară, în pofida unei înăspriri a legislaţiei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Suspectul principal, prezentat ca Dhanu Bhuiyan, a fost găsit în casa unor rude unde s-a ascuns după crimă.


Citește și : Ministrul de Externe britanic va călători în SUA pentru a discuta cu Trump despre acordul nuclear cu Iranul

Tânăra de 16 ani a fost răpită joi seara din casa ei, în timp ce familia ei asista la o nuntă, şi a fost dusă într-o pădure unde a fost violată. Familia adolescentei s-a plâns „sfatului bătrânilor” din sat, care i-a „pedepsit” vineri pe doi dintre acuzaţi să facă 100 de abdomene şi să plătească o amendă de 50.000 de rupii (750 dolari). Indignaţi de sentinţa înţelepţilor, Dhanu Bhuiyan şi ceilalţi suspecţi i-au luat la bătaie pe părinţii tinerei şi au incendiat casa acesteia, în timp ce ea se afla înăuntru.

Poliţia a menţionat că 15 persoane au fost arestate până acum în legătură cu acest caz.

Conform celor mai noi statistici, în 2016 în India au fost semnalate circa 40.000 de violuri, dar se crede că acest număr este mult mai mare în realitate.

Citește și : Garda Elveţienă Pontificală, armata Papei, adoptă noi coifuri din plastic imprimate 3D