DISTRIBUIȚI
Deccan Chronicle

India este cea mai periculoasă ţară din lume pentru femei din cauza riscului mărit de violenţe sexuale şi sclavie modernă, conform unui nou sondaj al experţilor, scrie CNN, potrivit news.ro .

Fundaţia Thomson Reuters a publicat rezultatele unui sondaj efectuat pe 550 de experţi privind problemele femeilor, care a găsit India ca fiind cel mai periculos stat în privinţa violenţei sexuale, traficului de carne vie pentru muncă forţată, mariaj forţat şi sclavie sexuală.


Citește și : Un summit între Grupul de la Vişegrad şi Franţa va avea loc joi la Bruxelles

India este, de asemenea, cea mai periculoasă ţară privind impactul tradiţiilor culturale asupra femeilor, conform raportului care face referire la atacuri cu acid, mutilarea genitală, căsătoriile între copii şi violenţă.

Nouă dintre cele zece ţări din top sunt din Asia, Orientul Mijlociu şi Africa. Pe locul zece se află SUA, singura ţară occidentală inclusă în top.

Publicarea raportului vine în urma unor scandaluri în India, unde au avut loc mai multe cazuri de viol, inclusiv două atacuri asupra unor fete de 16 şi opt ani.

Citește și : Spania deschide primul proces în cazul bebeluşilor furaţi de regimul Franco

Fundaţia a precizat că prezenţa SUA în top este determinată de campania #MeToo, care a început în octombrie 2017, atunci când un număr mare de femei au acuzat un comportament sexual nepotrivit al mai multor celebrităţi.

Primele 10 state incluse în clasament sunt, în ordine, India, Afganistan, Siria, Somalia, Arabia Saudită, Pakistan, Republica Democrată Congo, Yemen, Nigeria, SUA.