DISTRIBUIȚI
Watchers.NEWS

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile şi alunecările de teren din India, ceea ce face ca numărul deceselor provocate de musonul din acest an să ajungă la aproape 200, potrivit unor surse oficiale preluate de AFP, conform agerpres.

Alunecările de teren au provocat decesul a cel puţin nouă persoane în statul Manipur (nord-est), a anunţat pe Twitter şeful guvernului acestui stat, Nongthombam Biren. Printre victime se află, potrivit presei locale, opt copii.


Citește și : Bulgaria: Optsprezece cetăţeni străini, condamnaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei cu România

De asemenea, şase persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile şi alunecările de teren din Uttarakhand, un stat din Himalaya situat în nordul ţării, potrivit responsabililor din cadrul serviciilor de urgenţă locale Piyush Kumar.

Perioada musonului, care ţine din iunie până în septembrie, este aşteptată de milioanele de agriculturi indieni, însă provoacă în fiecare an moarte şi distrugeri.

Din luna mai, 34 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 2.000 au fost obligate să-şi părăsească locuinţele în statul Assam, învecinat cu Manipur.

În statul Maharashtra (vest), 62 de persoane au decedat din luna iunie şi circa 60 şi-au pierdut viaţa în statul indian Kerala (sud), potrivit autorităţilor locale.

Citește și : Un important disident chinez a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Ploile musonice au afectat oraşul Mumbai în timpul weekendului, provocând inundaţii care au perturbat transporturile şi au izolat mii de persoane.

Capitala financiară a ţării se confruntă în fiecare an cu inundaţii. În anul 2005, apele revărsate au fost deosebit de severe şi au provocat moartea a peste 1000 de persoane.