DISTRIBUIȚI
Time

Actuala sesiune a Parlamentului Indiei va fi scurtată, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus continuă să crească în această ţară, depăşind duminică 5,4 milioane de infectări, informează dpa, potrivit agerpres.

Alte 92.605 de cazuri de contaminare şi alte 1.113 de decese de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă de Ministerul Sănătăţii indian, ceea ce a majorat numărul total de decese cauzate de noul tip de coronavirus în această ţară la 86.752.


Citește și : Preşedintele Columbiei lansează un apel la acţiune contra lui Maduro pentru ‘crimele sale împotriva umanităţii’

India este printre cele mai afectate ţări de COVID-19, după SUA, unde se înregistrează 6,7 milioane de contaminări.

Decizia de a suspenda actuala sesiune parlamentară de 14 zile a fost luată în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor guvernului şi partidelor politice sâmbătă în parlament.

O sesiune parlamentară scurtă, de pe 14 septembrie până pe 1 octombrie, a fost convocată pentru a putea trece legislaţia foarte importantă pentru această ţară.

Cel puţin 25 de parlamentari indieni au fost testaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus în timpul testelor obligatorii făcute înainte de începerea sesiunii şi au fost plasaţi în carantină, potrivit postului de ştiri NDTV.

Însă alţi trei parlamentari, inclusiv doi miniştri, care ar fost prezenţi în parlament au fost de asemenea testaţi pozitiv săptămâna aceasta.

Citește și : Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat într-o tabără de corturi

Infectările cu COVID-19 s-au răspândit rapid în India de la începutul lui iunie, după ce guvernul a început să relaxeze măsurile de izolare pe care le-a impus pentru a reporni activitatea economică.

India, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, a raportat de asemenea cel mai mare număr de persoane vindecate, care se situează în prezent la circa 80 la sută.