DISTRIBUIȚI
A Muslim boy wearing a protective face mask rides in a cycle rickshaw on the eve of the holy fasting month of Ramadan, during a nationwide lockdown to slow the spread of the coronavirus disease (COVID-19), in the old quarters of Delhi, India, April 24, 2020. REUTERS/Adnan Abidi - RC23BG9Y0K8F

India şi-a redeschis vineri frontierele pentru turiştii străini, la un an şi jumătate după ce această ţară a interzis accesul pe teritoriul său vizitatorilor străini din cauza pandemiei de COVID-19, informează dpa, potrivit agerpres.

Vizele turistice vor fi acordate iniţial doar celor care călătoresc spre India cu zboruri charter, potrivit Ministerului de Interne federal. Începând cu 15 noiembrie, această decizie va fi extinsă şi pentru persoanele care călătoresc cu alte curse aeriene.


Citeşte şi: Misteriosul caz al teoriei conform căreia COVID-19 ar fi scăpat din laborator – Black News

Protocoalele şi normele pentru turiştii străini vor fi anunţate de Ministerul Sănătăţii, a informat guvernul, în timp ce potrivit mass-media din India turiştii trebuie să fie vaccinaţi cu schema completă şi să prezinte un test negativ pentru coronavirus, valabil 72 de ore înainte de zbor.

Perioada de vârf a sezonului turistic este în India în lunile de iarnă, iar relaxarea restricţiilor este văzută ca un efort menit să impulsioneze acest sector al economiei, care a fost puternic afectat de pandemie.

Mai puţin de 3 milioane de turişti străini au vizitat India în 2020, o scădere cu circa 75% comparativ cu anul precedent.

New Delhi intenţionează să acorde 500.000 de vize gratuite pentru a relansa turismul, cu speranţa că acest lucru va intensifica călătoriile pe termen scurt în India.

India se află pe locul doi în lume, după SUA, în ceea ce priveşte numărul de contaminări, cu peste 34 de milioane de cazuri. De asemenea, în această ţară 451.814 de oameni au murit de COVID-19.

Citeşte şi: Ora adevărului pentru certificatul verde în Italia! Este OBLIGATORIU la locul de muncă – Black News

După un virulent val doi de COVID-19, din aprilie până în iunie, cu un vârf de 400.000 de cazuri zilnice, India a înregistrat în ultimele zile mai puţin de 20.000 de cazuri cotidiene.

Oficiali în domeniul sănătăţii au recomandat totuşi precauţie, atenţionând că sezonul de festivaluri care durează din octombrie până în noiembrie ar putea duce la o nouă creştere a numărului de contaminări.