DISTRIBUIȚI

Premierul indian Narendra Modi a ordonat marţi carantinarea totală a Indiei, gigant cu 1,3 miliarde de locuitori, timp de trei săptămâni, pentru a stăvili pandemia de coronavirus, informează AFP, scrie agerpres.

„Începând de azi (marţi) miezul nopţii, toată ţara va intra în carantină. Pentru a salva India, pentru a salva fiecare cetăţean, pe voi, familia voastră”, a declarat şeful guvernului indian în timpul unui discurs televizat către naţiune. „Dacă cele 21 de zile nu vor fi respectate, ţara şi familia voastră se vor întoarce cu 21 de ani în urmă”, a atenţionat liderul naţionalist hindus.


Citește și : Benzinăriile din Italia vor începe să se închidă de miercuri

Premierul Modi le-a cerut indienilor să respecte distanţarea socială şi să rămână în case. „Nu există alt mijloc de a scăpa de coronavirus”, a subliniat el. „Amintiţi-vă că până şi un singur pas făcut afară vă poate aduce boala gravă a coronavirusului în căminul vostru”, i-a mai avertizat Modi pe concetăţenii săi.

India numără 519 cazuri confirmate de coronavirus, care a cauzat deja moartea a 10 persoane, potrivit celui mai recent bilanţ, marţi seara.

Experţii estimează, însă, că acest număr este mult subestimat din cauza numărului mic de teste făcute în această a doua ţară cea mai populată a planetei.

Citește și : Egiptul impune interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii