DISTRIBUIȚI
A Muslim boy wearing a protective face mask rides in a cycle rickshaw on the eve of the holy fasting month of Ramadan, during a nationwide lockdown to slow the spread of the coronavirus disease (COVID-19), in the old quarters of Delhi, India, April 24, 2020. REUTERS/Adnan Abidi - RC23BG9Y0K8F

India a extins cu două săptămâni carantina impusă la finalul lunii martie, în timp ce în Mumbai, New Delhi, Chennai şi alte regiuni se fac eforturi pentru a controla curba epidemiologică în creştere, scrie AP, scrie news.ro .

Autorităţle au transmis duminică că vor fi emise noi recomandări şi măsuri, ce vor avea în vedere necesitatea repornirii activităţii economice.


Citește și : Rusia raportează încă 9.709 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus

Presa locală a raportat că transportul în comun, cel feroviar şi aerian vor fi suspendate până la finalul lunii mai. Şcolile, hotelurile, restaurantele, barurile, mall-urile, sălile de cinema şi lăcaşurile de cult vor fi, de asemenea, închise în toată ţara.

Pe 4 mai, Guvernul a suspendat câteva dintre restricţii, permiţând redeschiderea magazinelor mici şi a unor fabrici. Trenuri pe anumite rute au primit permisiunea de a circula.

Ministerul indian al Sănătăţii a anunţat duminică o creştere record a numărului de cazuri depistate în 24 de ore, aproximativ 5.000, astfel că totalul contaminărilor a ajuns la 90.927. Bilanţul deceselor a ajuns la 2.872.

Citește și : Pandemia noului coronavirus a ‘topit’ averile miliardarilor britanici

Experţii spun că India, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, nu pare a fi foarte afectată, dar atrag atenţia asupra numărului redus de testări.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 4,6 milioane de contaminări şi mai mult de 311.700 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.