DISTRIBUIȚI

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 19 au fost rănite în incidente separate cauzate de intemperiile care au afectat statul indian Uttar Pradesh, a informat miercuri postul de radio public All India Radio (AIR), citat de Xinhua, potrivit agerpres.

Decesele au fost înregistrate în ultimele 36 de ore după ce ploile musonice au lovit mai multe părţi ale acestui stat din nordul Indiei.


Citeşte şi: Rusia a fost reprimită în APCE

„Cele mai multe victime au fost înregistrate la Hardoi, unde trei agricultori aflaţi pe câmp au murit loviţi de fulger. De asemenea, fulgerele au provocat câte două decese în districtele Sitapur şi Jalaun şi unul la Badayun”, a precizat postul de radio.

Potrivit responsabililor Departamentului meteorologic, în ultimele 24 de ore musonul a ajuns în regiunile Ruhelkhand şi Tarai din respectivul stat.

Citeşte şi: Trump este acuzat din nou de VIOL: ‘NU este genul meu de femeie!’

„Mai multe districte, printre care Shahjahanpur, Bareilly, Pilibhit, Lakhimpur, sunt afectate de ploile musonice. Cea mai importantă cantitate de precipitaţii a fost înregistrată în Shahjahanpur în ultimele 24 de ore, unde au căzut 43 de milimetri de ploaie”, a adăugat AIR.

Ploi însoţite de tunete şi de descărcări electrice sunt aşteptate în mai multe zone din acest stat în următoarele două zile, conform Departamentului meteorologic.