DISTRIBUIȚI

Forţele aeriene indiene au confirmat miercuri decesul şefului Statului Major al armatei, generalul Bipin Rawat, al soţiei sale şi al altor 11 persoane aflate la bordul unui elicopter care s-a prăbuşit în statul Tamil Nadu din sudul Indiei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Considerat un apropiat al premierului Narendra Modi, generalul Bipin Rawat, în vârstă de 63 de ani, a fost primul şef al Statului Major al armatei indiene, post creat în anul 2019.


Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Elicopterul Mi-17, de producţie rusească, s-a prăbuşit din cauze necunoscute în apropierea oraşului Coonoor în timpul coborârii pentru aterizare. Se îndrepta către Defence Services Staff College (DSSC), o instituţie de formare în domeniul apărării, unde generalul Rawat urma să se adreseze tinerilor recruţi şi personalului de la o bază aeriană învecinată.

Singurul supravieţuitor al accidentului, un căpitan din cadrul DSSC, a fost transportat la un spital militar din apropiere.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

Imaginile difuzate de posturile indiene arată epava elicopterului în flăcări într-o zonă împădurită, persoane încercând să stingă incendiul cu găleţi cu apă şi un grup de soldaţi purtând pe o targă improvizată supravieţuitorul rănit.

Armata indiană a anunţat deschiderea unei investigaţii pentru determinarea cauzelor accidentului. Accidentele implicând aeronave militare sunt frecvente în India.