DISTRIBUIȚI
Quora

Guvernul indian a anunţat că nu va avea loc sesiunea de iarnă a parlamentului în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, chiar dacă numărul de noi cazuri de COVID-19 scade, informează marţi DPA, potrivit agerpres.

Marţi, mai puţin de 22.000 de noi cazuri zilnice au fost raportate pentru prima dată după 7 iulie, potrivit Ministerului Sănătăţii.


Citește și : David Sassoli a deschis simbolic sesiunea plenară a Parlamentului European la Strasbourg

Ţara din Asia de Sud are al doilea cel mai mare total de infecţii cu COVID-19 din lume după Statele Unite, cu un număr de cazuri de aproximativ 9,9 milioane şi 143.709 decese.

Decizia guvernului intervine în timpul protestelor extinse ale fermierilor împotriva unui set de legi adoptate în grabă de parlament în timpul unei sesiuni de două săptămâni în septembrie. Demonstraţiile au ajuns în apropierea capitalei indiene.

Sesiunea legislativă a musonului a avut loc cu protocoalele de siguranţă în vigoare împotriva COVID-19, într-un moment în care ţara raporta cel mai mare număr de infecţii de în jur de 75.000 până la 85.000 zilnic.

Sesiunea parlamentară de iarnă în India începe de obicei la mijlocul lunii decembrie.

Anularea a fost confirmată de liderul Congresului Naţional Indian de opoziţie Adhir Ranjan Chowdhury, care a primit o scrisoare de la ministrul afacerilor parlamentare Prahlad Joshi în care se spune că următoarea sesiune ar avea loc probabil în ianuarie.

„Lunile de iarnă sunt foarte importante pentru gestionarea pandemiei din cauza creşterii recente a cazurilor în această perioadă, în special la Delhi”, a declarat Joshi în scrisoarea către Chowdhury.

Citește și : Austria îşi apără programul de testare anti-COVID în masă în pofida începutului greoi

Joshi a spus că decizia de a nu ţine sesiunea a fost luată prin consultare cu liderii altor partide politice.

Chowdhury, care este liderul partidului său în parlament, a declarat că a primit scrisoarea după ce a cerut o sesiune urgentă pentru a discuta protestul fermierilor.