DISTRIBUIȚI
history.com

India a amânat pe termen nedefinit redeschiderea Taj Mahal, din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus în oraşul nordic Agra, de la vizitatorii dornici să vadă monumentul dragostei care datează din secolul 17, relatează Reuters, scrie news.ro.

Autorităţile locale au emis duminică seara un ordin de extindere a măsurilor de inchidere monumentelor din zona Agra. Ordinul guvernului nu specifică durata măsurilor restrictive, care au fost introduse în luna martie.


Citește și : China anunţă opt noi cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore

”În interesul publicului, s-a decis că deschiderea monumentelor din Agra nu este recomandabilă acum”, au anunţat autorităţile districtuale.

Agra, unul dintre primele focare de coronavirus din India, este cel mai afectat oraş din Uttar Pradesh, cel mai populat stat din ţară.

Nu este clar dacă guvernul federal va renunţa la planul de redeschidere a altor monumente din ţară, cum ar fi Red Fort, din New Delhi.

Numărul infecţiilor cu coronavirus din India creşte în cel mai rapid ritm din ultimele trei luni.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat o creştere zilnică record, de 24.850 de cazuri noi, şi peste 600 de decese. Numărul total al cazurilor a urcat la 673.165, nivel apropiat de cel din Rusia, care este a treia cea mai afectată ţară din lume.

Citește și : Yuriko Koike, realeasă guvernator la Tokyo

Guvernul a început să ridice însă restricţiile din ţara cu 1,3 miliarde de locuitori. În timp ce zborurile internaţionale sunt încă suspendate, au fost deblocate cursele interne, iar guvernul speră că vizitatorii vor începe să vină în unele dintre cele mai populare destinaţii. Regiunile cele mai afectate sunt în continuare supuse unor restricţii stricte.