DISTRIBUIȚI
Time

India a raportat o nouă creștere record a cazurilor zilnice de Covid-19 vineri, în mijlocul unui al doilea val mortal al epidemiei, care a paralizat sistemul de îngrijire a sănătății, relatează CNBC, potrivit mediafax.

Datele Ministerului Sănătății indică 386.452 de cazuri în 24 de ore, cea mai mare creștere zilnică la nivel global. Cel puțin 3.498 de oameni au murit.


Citește și : Şapte credincioşi musulmani au fost ucişi de talibani la ieşirea dintr-o moschee din Afganistan

Numai în aprilie, India a raportat peste 6,6 milioane de cazuri, iar totalul cumulat a crescut la 18,76 milioane.

India este a doua țară cel mai afectată din lume în ceea ce privește numărul total de cazuri raportate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, rapoartele recente au sugerat că numărul de morți din India este subraportat.

Guvernul prim-ministrului Narendra Modi se confruntă cu critici din ce în ce mai mari pentru faptul că permite mulțimilor să se adune pentru festivaluri religioase și mitinguri electorale în diferite părți ale țării.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat săptămâna aceasta că mai multe variante mutante ale coronavirusului circulă în India, alimentând probabil creșterea. Spitalele sunt copleșite din cauza lipsei de paturi, oxigen și medicamente.

Experții au spus că cea mai bună măsură pentru combaterea pandemiei este vaccinarea majorității celor peste 1,3 miliarde de locuitori, pentru a obține imunitateade grup. Până în prezent, țara a administrat peste 150 de milioane de doze de vaccin, dar doar un procent mic din populație a primit cele două doze necesare.

Citește și : Birourile regionale ale organizaţiei lui Navalnîi au fost incluse pe lista organizaţiilor ‘extremiste şi teroriste’

Începând cu 1 mai, India le va permite celor care au între 18 și 45 de ani să fie inoculați.

India se confruntă cu lipsuri de vaccinuri, în ciuda faptului că este cel mai mare producător mondial. Se așteaptă ca situația să se agraveze pe măsură ce mai mulți oameni se vor înscrie pentru a fi vaccinați.