DISTRIBUIȚI
Time

India a înregistrat un nou record al infectărilor zilnice cu noul coronavirus, după ce a raportat peste 379.000 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit statisticilor publicate joi de Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează DPA, potrivit agerpres

Totodată, 3.645 de persoane au murit din cauza maladiei COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat autorităţile indiene.


Citește și : OMS: Contagierile în Europa au scăzut ‘semnificativ’, dar rata de infectare rămâne ridicată

Începând din luna mai, toţi rezidenţii adulţi din India vor putea să se vaccineze. Atunci când listele de programări la vaccinare au fost deschise miercuri, interesul cetăţenilor indieni pentru serurile anti-COVID-19 a fost atât de mare, încât serverele platformei de programare au fost blocate de mai multe ori, au anunţat companiile mass-media indiene şi mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare Twitter.

Iniţial, vaccinarea va fi posibilă doar după realizarea unei programări online.

Însă India se confruntă cu o penurie de vaccinuri, în contextul în care această ţară are o populaţie de peste 1,3 miliarde de locuitori şi în pofida faptului că produce vaccinuri în masă, motiv pentru care a fost numită „farmacia lumii”.

Până joi, mai puţin de 10% dintre rezidenţii indieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Al doilea val al pandemiei de coronavirus, deosebit de virulent, a fost stimulat de uriaşele festivaluri religioase şi de campaniile electorale organizate în ultimele săptămâni, precum şi de o nouă variantă virală care este uşor mai infecţioasă şi mai rezistentă la reacţia imunitară, potrivit virusologului german Christian Drosten.

Numărul total al infectărilor a crescut la peste 18 milioane în India. Totodată, această ţară a raportat peste 200.000 de decese asociate maladiei COVID-19 de la începutul pandemiei.

Citește și : ‘Igor Rusul’, condamnat în Spania la închisoare pe viaţă pentru triplu omor

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 38% din totalul cazurilor de coronavirus raportate la nivel mondial săptămâna trecută au fost înregistrate în India.

Mai multe ţări vor acorda în zilele următoare un ajutor de urgenţă Indiei şi vor transporta pe calea aerului materiale medicale, instalaţii de oxigen, ventilatoare şi echipaje de paramedici.