DISTRIBUIȚI
Free Press Journal

Un număr de treizeci şi patru de eleve din India cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani au fost transportate la spital după ce au fost bătute cu beţe de un grup de băieţi, de mamele lor şi de alte persoane, au anunţat luni autorităţile, citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Agresiunea s-a produs sâmbătă, în exteriorul unui internat din statul Bihar, a precizat poliţia, în contextul unei serii de agresiuni sexuale în întreaga ţară care au provocat revoltă.


Citește și : Coaliţia guvernamentală din Estonia şi-a pierdut majoritatea în parlament

India este cea mai periculoasă ţară din lume pentru femei din cauza riscului de violenţe sexuale şi a sclaviei forţate, potrivit unui sondaj al Thomson Reuters Foundation în rândul a circa 550 de experţi în domeniu dat publicităţii în iunie.

Anterior în cursul acestui an, tot în statul Bihar, peste 30 de fete au fost agresate sexual şi torturate într-un adăpost.

Atacul de sâmbătă a ieşit la iveală luni din cauza întârzierii în deschiderea dosarului. Zece oameni, printre care şi patru femei, au fost arestaţi, a declarat şeful poliţiei din Supaul, Mrityunjay Kumar Choudhary.

Fetele au suferit răni minore şi au fost externate din spital în cursul weekendului.

Băieţii, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, au intrat sâmbătă pe un teren din apropierea şcolii din satul Darpakha, aflat la circa 300 km de capitala satului, Patna, unde fetele se jucau, şi au început să strige comentarii obscene, a spus Choudhary.

Băieţii au plecat după ce fetele au protestat, dar au revenit mai târziu cu un grup de circa 20 de persoane înarmate cu beţe.

Citește și : Franța: Sarkozy a pierdut un prim apel împotriva judecării lui într-un dosar de corupţie și trafic de influenţă

„Băieţii şi-au chemat mamele şi alte persoane din cartier”, a declarat Baidyanath Yadav, şeful districtului Supaul. Femeile mai în vârstă le-au lovit şi ele pe fete, a spus el.

Fetele au revenit la şcoală, unde autorităţile au întărit luni măsurile de securitate, a mai precizat Yadav.

Liderul opoziţiei şi fostul vicepremier al statului Bihar Tejashwi Yadav l-a acuzat pe Twitter pe actualul lider al administraţiei regionale, Nitish Kumar, că a păstrat „o tăcere vicleană” asupra violenţelor.