DISTRIBUIȚI
The Independent

Cinsprezece persoane au fost arestate după un presupus viol în grup urmat de uciderea unei adolescente de 16 ani din Jharkhand, stat în estul Indiei, au anunţat sâmbătă oficialităţi, citate de dpa, potrivit agerpres.

Adolescenta a fost arsă de vie vineri în locuinţa ei din cartierul Chatra, se crede că de către bărbaţi care o violaseră cu o seară înainte.


Citește și : Trump compară un spital din Londra cu o „zonă de război”

Principalii suspecţi se numără printre persoanele arestate vineri noaptea şi încă cinci sunt încă în libertate, a declarat cea mai importantă oficialitate locală, Jitendra Kumar Singh.

Familia fetei a declarat că patru bărbaţi, cel mai probabil beţi, au răpit-o joi noapte de la o nuntă la care lua parte, într-un sat învecinat. Apoi au dus-o într-o zonă părăsită şi au abuzat-o sexual. Ulterior, tatăl fetei s-a plâns membrilor consiliului obştesc, dar bărbaţii acuzaţi de părintele fetei au fost lăsaţi să scape după ce în prealabil au fost obligaţi să execute.. 100 de abdomene şi să plătească o amendă în valoare de 50.000 de rupii (750 de dolari), a explicat Singh.

„Familia a povestit că bărbaţii, înfuriaţi că tatăl a depus plângere, s-au năpustit în locuinţa tinerei, i-au luat la bătaie pe membrii familiei şi i-au dat foc fetei după ce au turnat kerosen peste ea”, a continuat Singh.

Examenele medicale au confirmat faptul că tânăra fusese abuzată sexual.

Citește și : Rusia : Manifestaţii anti-Putin cu două zile înainte de învestirea acestuia ca preşedinte

„Cei patru bărbaţi au fost arestaţi împreună cu întregul consiliu obştesc. Efectuăm raiduri pentru a-i aresta pe restul de cinci, aflaţi încă în libertate”, a spus Singh.

Guvernul federal indian a adoptat recent o serie de pedepse severe pentru violenţă sexuală împotriva copiilor, care includ aplicarea pedepsei cu moartea pentru indivizi condamnaţi pentru violarea unor fete mai mici de 12 ani.