DISTRIBUIȚI

Încrederea jurnaliştilor din Hong Kong în capacitatea oraşului de a garanta libertatea presei a scăzut la un minim istoric, 97% dintre aceştia afirmând că în ultimul an condiţiile lor de muncă s-au deteriorat semnificativ, potrivit unui sondaj anual publicat vineri, relatează AFP, scrie agerpres

Efectuat în comun de Asociaţia Jurnaliştilor din Hong Kong (HKJA) şi Institutul de Cercetare a Opiniei Publice din Hong Kong (HKPORI), studiul a intervievat 1.000 de rezidenţi şi 169 de jurnalişti profesionişti.


Citește și : OMS este îngrijorată cu privire la declinul testărilor Covid

Scorul pentru libertatea presei a scăzut cu şase puncte în 2021 în rândul jurnaliştilor, atingând un minim istoric de 26,2, de la 42 când a fost lansat studiul în 2013, o cifră mai mare semnificând o mai mare încredere în libertatea presei, potrivit sistemului de clasare al sondajului.

Aproximativ 97% dintre jurnaliştii chestionaţi au afirmat ca libertatea presei a „scăzut semnificativ” în ultimul an, din cauza „guvernului” pentru 93% dintre ei.

Rezultatele au fost făcute publice după ce preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Hong Kong, Ronson Chan, a pledat nevinovat cu o zi înainte pentru acuzaţia de obstrucţionare a aplicării legii. Potrivit poliţiei, Ronson Chan a refuzat să-şi declare identitatea agenţilor.

De la predarea oraşului Chinei în 1997, Hong Kong-ul a scăzut constant în clasamentele privind libertatea presei.

Citește și : Rusia nu mai are unde să depoziteze o recoltă istorică de grâu