DISTRIBUIȚI
Public health matters - GOV.UK blogs

Şeful diviziei antiteroriste a Scotland Yard, Neil Basu, a declarat că anchetatorii cred că bărbatul care a intrat marţi cu maşina în pietoni înainte de lovi bariera de securitate din faţa Parlamentului britanic a comis acest act în mod deliberat şi că suspectul nu cooperează cu poliţia, relatează Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

„Prioritatea noastră este acum să stabilim în mod oficial identitatea suspectului şi să stabilim motivul pentru care a făcut acest gest. El nu cooperează în prezent” cu anchetatorii, a declarat Neil Basu pentru jurnalişti.


Citește și : Între 110 şi 150 de civili au fost ucişi sau răniţi în timpul luptelor din Ghazni din sud-estul Afganistanului (ONU)

„Având în vedere că pare a fi un act deliberat, modul de acţiune şi faptul că este vorba despre o locaţie emblematică, poliţia tratează incidentul drept unul terorist”, a mai spus oficialul britanic.

El a declarat că o femeie, care a fost lovită de maşină, are răni grave, care însă nu îi pun viaţa în pericol.

Serviciul de ambulanţă din Londra a afirmat că cele două persoane rănite au fost transportate la spital, în timp ce o a treia persoană a primit îngrijiri medicale pentru răni minore la locul incidentului.

Citește și : Un pod rutier s-a prăbușit pe autostrada A10, la Genova; Zeci de persoane ar fi murit