DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit şi alte trei persoane au fost rănite în urma unei serii de incidente petrecute în Skye şi în Wester Ross, zone rurale din Scoţia, anunţă Poliţia scoţiană. Potrivit datelor transmise de oficialităţi au fost trei incidente diferite, iar o armă de foc s-a „descărcat”. Un bărbat de 39 de ani a fost arestat, transmite news.ro.

Poliţia din Scoţia a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că echipajele au fost chemate în zona Tarskavaig din Skye cu puţin timp înainte de ora 9.00, unde o femeie de 32 de ani fusese grav rănită la o proprietate. Victima a fost transportată la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow pentru tratament.


Citeşte şi: Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor în Brazilia – Black News

Un alt incident, la o proprietate din zona Teangue din Skye, a fost raportat la scurt timp după ora 9.30, după ce o armă de foc s-a descărcat. Serviciile de urgenţă au intervenit, dar un bărbat de 47 de ani a fost declarat mort la faţa locului.

Ofiţerii au intervenit ulterior la o proprietate din zona Dornie din Wester Ross în urma unei alte descărcări de armă de foc la o proprietate. Un bărbat a fost transportat la Spitalul Raigmore din Inverness pentru tratarea rănilor grave, iar o femeie a fost transportată la Spitalul Broadford.

”Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost arestat în legătură cu toate incidentele, care sunt tratate ca fiind legate între ele. Acesta a fost dus, de asemenea, la spitalul Raigmore. Ancheta privind aceste incidente este condusă de echipa de investigaţii majore a poliţiei scoţiene, cu sprijinul ofiţerilor locali”, a transmis Poliţia scoţiană.

Citeşte şi: Republicanii ameninţă cu o anchetă privind percheziţia de la Mar-a-Lago – Black News

Comisarul-şef Conrad Trickett, comandantul Poliţiei Locale pentru Divizia Highlands şi Insule, a declarat: „Incidentele de acest gen sunt, din fericire, extrem de rare, dar înţeleg că acest lucru va avea un efect semnificativ asupra comunităţii locale din aceste zone rurale. Aş dori să-i asigur pe oameni că tratăm aceste incidente ca fiind controlate şi că nu există o ameninţare mai mare pentru public. Va exista o prezenţă semnificativă a Poliţiei în zonă în următoarele zile şi vom lucra cu partenerii pentru a oferi sprijin comunităţii locale. Aş dori să le mulţumesc oamenilor pentru cooperarea lor pe măsură ce ancheta noastră avansează”.

 Autorităţile au apelat la ajutorul populaţiei pentru a oferi orice informaţii care pot ajuta în anchetă.