DISTRIBUIȚI

HMS Enterprise, o navă de recunoaştere multirol a marinei regale britanice, aproape că s-a intersectat cu un cargou rusesc pe coasta de nord a Turciei, în apropiere de strâmtoarea Bosfor, a relatat miercuri Daily Star, potrivit agerpres.

Conform imaginilor, nava britanică de 297 de metri pare să navigheze la o distanţă de doar câţiva metri de Kyzyl-60, o navă de marfă auxiliară.


Citeşte şi: Donald Trump SCHIMBĂ ambasadorii SUA din Polonia şi Ungaria

Navă britanică se îndreaptă acum spre Mediterana, după ce a efectuat misiuni de patrulare în Marea Neagră, alături de două nave NATO din România şi Turcia.

Kyzyl-60 are ca destinaţie Rusia, venind de la baza navală rusească din portul sirian Tartus.

HMS Enterprise a participat timp de 21 de zile la exerciţii în Marea Neagră pentru a ‘spori capacitatea NATO de a proteja suveranitatea naţională prin apărarea colectivă’.

Săptămâna trecută, această navă din clasa Echo, alături de TCG Akcay din Turcia şi dragorul de mine românesc Lt. Lupu Dinescu au vizitat oraşul portuar Burgas din Bulgaria, ca parte a exerciţiului.

Înainte de vizita la Burgas, grupul a patrulat atât în Marea Neagră, cât şi în Marea Mediterană, desfăşurând exerciţii şi operaţiuni în întreaga regiune.

Citeşte şi: Vicele american crede că ‘Iisus îi transmite ce să spună’

HMS Enterprise este concepută pentru a ‘efectua operaţiuni de cercetare în sprijinul submarinelor sau operaţiuni amfibii’, potrivit Royal Navy.

‘Este esenţial ca NATO şi naţiunile aliate să acţioneze colectiv pentru a asigura o prezenţă maritimă puternică în apele internaţionale ale Mării Negre’, a declarat comandantul Grupării Navale Permanente a NATO – SNMG2, Mike Utley. ‘Exerciţiile şi operaţiunile în regiune asigură libertatea navigaţiei şi consolidează apărarea colectivă’, a mai spus el.