DISTRIBUIȚI
Bare Naked Islam

Membrii unei comunităţi musulmane din apropiere de Frankfurt au descoperit un cap de porc la un şantier unde se construieşte o moschee, a informat miercuri poliţia germană, citată de DPA. 

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că incidentul de marţi reprezintă cea mai recentă provocare a rezidenţilor care se opun ridicării moscheii, a cărei construcţie este supervizată de către Consiliul turco-musulman cunoscut sub numele de „Ditib”.


Postul public SWR a raportat că rezidenţii au organizat o serie de manifestări pentru a protesta faţă de acest proiect, iar autorităţile locale au organizat o întâlnire pentru a le potoli temerile.

Ditib finanţează aproximativ 900 de moschei în Germania şi are misiunea de a influenţa discursul public cu privire la viaţa religioasă a celor trei milioane de turci care trăiesc în Germania.

Acest incident survine în contextul în care islamofobia este în creştere în Germania, unde partidul anti-Islam Alternativa pentru Germania (AfD) a câştigat circa 13% din voturi la alegerile federale de luna trecută.