DISTRIBUIȚI
Boeing delivered its very first 737 MAX 9 to Thai Lion Air. The MAX 9's extra capacity will help the airline add several international routes. (PRNewsfoto/Boeing)

Un avion de pasageri al companiei aeriene Lion Air a ieșit de pe pistă la aterizarea pe un aeroport din Insula Borneo din Indonezia, au anunțat sâmbătă reprezentanții companiei, menționând că nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Aeronava Boeing 737-800NG efectua o cursă pe ruta Jakarta-Pontianak (Indonezia) și avea la bord 182 de pasageri și șapte membri ai echipajului, a anunțat Danang Mandala Prihantoro, purtătorul de cuvânt al aeroportului.


Citește și : Moment istoric – Fortețele americano-kurde au cucerit ultimul teritoriu al jihadiștilor în estul Siriei

Incidentul a avut loc din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pista fiind udă în urma unei ploi torențiale. Aeronava a ieșit de pe pistă la aterizarea pe Aeroportul Supadio International.

Conform informațiilor apărute în presa locală, pista a fost închisă în urma incidentului.

O aeronavă a companiei Lion Air, lider pe piață în Indonezia, s-a prăbușit în luna octombrie. Conform Autorității pentru Siguranța Aviației, compania a avut 11 incidente de securitate în ultimii 17 ani.

Citește și : Conferinţa de securitate de la Munchen: Merkel apără relaţiile economice şi politice cu Rusia, ‘un partener’