DISTRIBUIȚI

Închisorile din Germania trebuie să se pregătească mai mult pentru revenirea militanţilor islamişti din zonele de război siriene şi kurde astfel încât să prevină o radicalizare suplimentară în spatele gratiilor, relatează dpa, citând mai mulţi experţi, transmite şi agerpres.

Cercetătorul în domeniul conflictelor Andreas Zick a declarat că Germania nu este suficient de pregătită pentru a combate radicalizarea în închisori şi nimeni nu poate estima nivelurile de stres post-traumatic de care combatanţii străini repatriaţi ar putea suferi.


Citeşte şi: Trump îl pune pe Joseph Maguire director interimar al National Intelligence

Zick a spus că sunt necesare mai multe cercetări asupra modurilor de a preveni creşterea radicalizării şi răspândirea ei în spatele gratiilor. „Nu putem menţine nivelul scăzut din acest punct de vedere”, a spus el.

Peter Biesenbach, ministru al justiţiei în landul Renania de Nord – Westfalia, a spus că riscul a crescut nu numai din cauza combatanţilor străini care revin din Siria şi Irak, ci şi din cauza faptului că numărul islamiştilor condamnaţi este în creştere.

Potrivit estimărilor actuale, mai multe sute de combatanţi islamişti s-ar putea întoarce în Germania. Din cele 16 landuri ale Germaniei, 14 au implementat programe de prevenire a radicalizării şi de combatere a radicalizării, iar ultimele două landuri pregătesc şi ele proiecte similare.

Citeşte şi: Atac sălbatic asupra unui poliţist londonez! Victima a fost lovită în cap cu maceta

În jur de o treime dintre cei 1.050 de islamişti germani despre care se ştie că au călătorit în zone de război s-au întors în Germania până în prezent.

În landul Renania de Nord – Westfalia, unul din cinci deţinuţi, care sunt în total 16.500, este musulman, iar 32 dintre ei provin din medii islamiste radicale. Un număr de 26 de imami din acest land s-au oferit voluntari pentru a oferi sprijin şi îndrumare religioasă.