DISTRIBUIȚI
Pixabay

Doi turci găsiţi vinovaţi de uciderea unei refugiate siriene însărcinate şi a fiului ei de doar două luni în iulie 2017 au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, au relatat marţi media turce, citate de AFP, potrivit agerpres.

Cei doi bărbaţi au fost de asemenea declaraţi vinovaţi de violarea refugiatei, care avea 20 de ani. Tragedia a stârnit un val de emoţie în Turcia, care a primit peste trei milioane de sirieni fugiţi de războiul din ţara lor.


Citeşte şi: Grav accident rutier în Germania. 48 de răniţi după ce un autobuz şcolar s-a izbit de o casă

Cei doi au fost judecaţi de un tribunal din Sakaraya, în nord-vestul Turciei, locul producerii crimei.

Conform mass-media, tânăra femeie a fost trasă cu forţa într-o pădure împreună cu copilul ei de cei doi bărbaţi, care au violat-o, după care i-au zdrobit capul cu lovituri de pietre şi au strangulat bebeluşul.

Cei doi inculpaţi, dintre care unul este tată şi soţ, au fost arestaţi la câteva zile după crimă, ulterior recunoscându-şi faptele, conform presei. Ei lucrau în aceeaşi uzină cu soţul victimei, cu care s-au certat cu câteva zile înainte de crimă.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

Familia siriană a ajuns în Turcia în 2016, fugind de conflictul din ţara lor care a făcut peste 340.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate şi refugiate începând cu 2011.