DISTRIBUIȚI

Un fost director adjunct al unui important parc naţional din China a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a acceptat mită în valoare de aproape 90 de milioane de yuani (13,3 milioane de dolari), a decis vineri un tribunal din provincia chineză Heilongjiang (nord-est), relatează Reuters, potrivit agerpres.

Instanţa a hotărât ca lui Jing Dongwen, fostul director adjunct al Parcului Naţional de Nord-Est pentru Tigri şi Leoparzi din provinciile Jilin şi Heilongjiang, să i se retragă drepturile politice pe viaţă şi să îi fie confiscate toate bunurile.


Citeşte şi: Zelenski acuză Amnesty International că ‘încearcă să amnistieze statul terorist’ Rusia – Black News

Decizia reprezintă o condamnare rară a unui oficial chinez în domeniul conservării mediului.

Jing Dongwen, un fost director adjunct al Administraţiei Naţionale pentru Silvicultură şi Păşunat, a „profitat de poziţia sa” deţinută din martie 2000 până în iunie 2013, pentru a accepta mită în domeniul „achiziţiilor de lemn şi contractării proiectelor”.

„Jing Dongwen, ca funcţionar de stat, a profitat de poziţia sa pentru a obţine beneficii pentru alţii şi a acceptat în mod ilegal proprietăţi a căror valoare se ridică la o sumă extrem de mare, iar comportamentul lui a constituit infracţiunea de luare de mită”, a mai spus instanţa.

Citeşte şi: Viktor Orban îi îndeamnă pe conservatorii americani ‘să-şi unească forţele’ – Black News

Parcul Naţional de Nord-Est pentru Tigri şi Leoparzi a început ca un proiect pilot în ianuarie 2017 şi acoperă o suprafaţă de 14.000 de km pătraţi, conform guvernului.

China încearcă să creeze mai multe parcuri naţionale pentru o mai bună conservare a mediului după ce exploatarea lemnului şi mineritul au condus aproape la extincţia tigrilor siberieni şi a leoparzilor amur, răspândiţi în nord-estul Chinei.