DISTRIBUIȚI
Story

Cel mai notoriu criminal din Olanda, Willem Holleeder, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, informează dpa, scrie agerpres.

Un tribunal din Amsterdam l-a găsit vinovat pe Holleeder (61 de ani) de comandarea a cinci asasinate şi de o omucidere, fapte comise între 2002 şi 2006.


Citește și : Putin admite că submarinul rus la bordul căruia s-a produs un incendiu avea un reactor nuclear

Willem Holleeder a fost o figură dominantă a crimei organizate din Olanda timp de peste 35 de ani. A devenit cunoscut pe plan internaţional după ce l-a răpit, în 1983, pe magnatul berii Freddy Heineken.

El şi-a susţinut nevinovăţia pe tot parcursul procesului. Potrivit deciziei anunţate joi, Holleeder a acţionat mânat de dorinţa de putere şi de interese financiare. Victimele sale erau alţi lideri ai crimei organizate, complici şi chiar membri de familie.

Citește și : Un superpetrolier suspectat că transporta ţiţei spre Siria, reţinut în Gibraltar

Două dintre surorile sale care au înregistrat în secret, ani la rând, convorbirile cu el şi au predat înregistrările procuraturii au fost martori ai acuzării.

Una dintre ele, Astrid Holleeder, a şi scris un bestseller internaţional pe această temă, care a stat la baza unui film.