DISTRIBUIȚI
Tip News

Activitatea fermelor de porci din Germania este perturbată de închiderea unuia dintre cele mai mari abatoare din ţară în urma apariţiei unui focar de coronavirus, a atras atenţia vineri o asociaţie din industrie, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Aproximativ 600.000 de persoane din Guetersloh, landul Renania de Nord – Westfalia, au fost obligate la 23 iunie să intre din nou în izolare după ce peste 1.500 de lucrători de la abatorul Toennies au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, majoritatea români.


Citeşte şi: Doi foşti preşedinţi din Panama sunt inculpaţi pentru spălare de bani

Centrul de procesare a cărnii Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, în Renania de Nord – Westfalia, prelucrează în mod normal între 12% şi 14% din carnea de porc din Germania şi reprezintă o parte importantă din această ramură a industriei, a precizat Asociaţia germană a producătorilor de carne de porc. Nu a fost anunţată încă o dată pentru redeschiderea abatorului.

„Fiecare săptămână în care abatorul este închis face ca 100.000 de porci să rămână în ferme, deşi sunt pregătiţi să fie sacrificaţi”, a precizat asociaţia.

„Fermele de porci sunt victimele închiderii abatorului”, a adăugat asociaţia.

Citeşte şi: 20 de saudiţi sunt judecaţi în Turcia pentru asasinarea lui Jamal Khashoggi

Focarul de coronavirus apărut la abator a declanşat o dezbatere despre standardele din industria alimentară din Germania şi dependenţa sa de forţa de muncă reprezentată de străini, în special din România.

Focarele de coronavirus de la abatoarele din SUA au perturbat de asemenea activitatea fermelor de porci.