DISTRIBUIȚI
safety4sea.com

Încetarea focului între forţele proguvernamentale şi rebelii houthi la Hodeida, în Yemen, va fi aplicată începând de la miezul nopţii de luni spre marţi, a dat asigurări un responsabil al ONU, pe fondul continuării luptelor în ultimele zile în pofida acordului încheiat joi în Suedia şi care prevede o intrare imediată în vigoare, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Da, este adevărat’, a declarat responsabilul ONU, sub rezerva anonimatului, întrebat cu privire la informaţiile potrivit cărora încetarea focului se va aplica în cele din urmă începând de marţi, ora locală 00:00 (luni, 21:00 GMT).


Citeşte şi: Proteste violente la Budapesta (VIDEO). Manifestanţii au forţat intrarea în televiziunea publică

El a explicat că data a fost aleasă din considerente ‘operaţionale’.

Ministrul de externe yemenit, Khaled al-Yemani, a declarat duminică seara, la postul de televiziune oficial, că încetarea focului va intra în vigoare marţi, la miezul nopţii.

Luptele între forţele proguvernamentale şi rebelii houthi au continuat fără întrerupere în oraşul Hodeida şi în provincia cu acelaşi nume după încheierea acordului joi, în Suedia.

Citeşte şi: EXPLOZIE la sediul unui post de televiziune din Grecia – FOTO

Conform prevederilor acordului anunţat de ONU, o încetare a focului urma să intre ‘imediat’ în vigoare în acest oraş, aflat în mâinile rebelilor şi care constituie principala zonă de război de multe luni.

O retragere a combatanţilor era, de altfel, prevăzută în cursul ‘zilelor următoare’.