DISTRIBUIȚI
Twitter

Doi militanţi s-au aruncat în aer joi după un schimb de focuri cu forţele de securitate tunisiene în oraşul Jilma, la 250 km sud de capitala Tunis, a anunţat Ministerul de Interne, informează Reuters, potrivit agerpres.

Militanţii s-au sinucis după ce au fost înconjuraţi de forţele de securitate care au luat cu asalt ascunzătoarea lor din oraş, a precizat ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Ambasadorul SUA în Rusia l-a vizitat pe cetăţeanul american arestat pentru spionaj

După o revoltă împotriva liderului autocratic Zine Abidine Ben Ali în 2011, Tunisia se confruntă cu grupuri militante ce operează în zone izolate din apropierea graniţei cu Algeria.

Autorităţile estimează că aproximativ 3.000 de tunisieni s-au alăturat Statului Islamic şi altor grupuri jihadiste în Irak, Siria şi Libia vecină, în timp ce şomajul ridicat a alimentat tulburările din ultimii ani în zonele din sud şi centru.

Citeşte şi: Şeful ambasadei nord-coreene din Italia cere azil în Occident

Ţara nord-africană a cunoscut trei atacuri majore în 2015, inclusiv două împotriva turiştilor, unul la un muzeu din Tunis şi al doilea pe o plajă din Sousse. Al treilea a luat la ţintă gărzile prezidenţiale în capitală făcând 12 morţi. Toate cele trei atacuri au fost revendicate de Statul Islamic.