DISTRIBUIȚI

Potrivit unui cotidian canadian, un cetățean în vârstă din Columbia Britanică se confruntă cu o afecțiune pe bază de astm, despre care medicii au spus că se datorează valurilor de căldură și calității proaste a aerului.

Într-un caz neobișnuit, o femeie din Canada a fost diagnosticată cu „schimbări climatice” și se confruntă cu probleme de respirație. Da, ați citit bine! Ea a devenit prima pacientă din lume care suferă de o astfel de problemă.


Potrivit Times Colonist, un cotidian canadian, pacientul este un cetățean în vârstă din provincia British Columbia din Canada și se confruntă cu o afecțiune subiacentă de astm. Medicii, care au examinat pacientul, au afirmat că din cauza valurilor de căldură și a calității proaste a aerului starea de sănătate a pacientului s-a deteriorat.

Dr. Kyle Merritt (foto), medicul consultant, a declarat că, pentru prima dată în peste 10 ani, a folosit termenul „schimbări climatice” în timp ce a scris diagnosticul pacientului.

„Ea are diabet. Are ceva insuficienţă cardiacă. Ea locuiește într-o rulotă fără aer condiționat. Toate problemele ei de sănătate s-au agravat. Și chiar se luptă să rămână hidratată”, a spus Merritt citat de publicața canadiană. Medicul a anunțat, de asemenea, că există o cerință puternică de a identifica și rezolva cauza primară, mai degrabă decât de a trata doar simptomele pacienților.

Rapoartele sugerează, de asemenea, că pacienta locuiește într-o rulotă și are șaptezeci de ani. Ea a fost diagnosticată cu această problemă neobișnuită la scurt timp după ce valurile de căldură au lovit țara care i-au înrăutățit starea de sănătate deja fragilă.

Prin această nouă constatare și rezultat, dr. Merritt a încurajat câțiva medici locali din zonă să se reunească și să lanseze o inițiativă numită Medici și Asistente pentru Sănătatea Planetară.

În iunie 2021, Canada s-a confruntat cu unul dintre cele mai grave valuri de căldură înregistrate vreodată, după care a existat smog cauzat de incendiile care au umplut cerul. Printre numeroasele provincii, Columbia Britanică a avut de suferit sub valuri de căldură teribile care au ajuns să provoace 500 de morți, conform relatărilor.