DISTRIBUIȚI
govtech.com

Autorităţile au informat că incendiul ‘Thomas’, care a mistuit, în două săptămâni, aproximativ 110.000 de hectare din sudul Californiei, este ţinut sub control în proporţie de 50 %, relatează marţi EFE, potrivit agerpres.

Potrivit Departamentului Forestier şi de Pază împotriva Incendiilor din California, condiţiile meteorologice, cu vânturi care au slăbit în intensitate şi creşterea umidităţii, vin în ajutorul echipelor de intervenţie pentru a stinge flăcările.


Citeşte şi: Teheranul este SUFOCAT de poluare. Şcolile au rămas închise

Mai mult de 8.000 de pompieri continuă să lupte cu flăcările care au distrus peste 1.000 de clădiri şi au obligat evacuarea a aproximativ 100.000 de persoane în comitatele Santa Barbara şi Ventura.

Săptămâna trecută s-a înregistrat a doua victimă provocată de incendiul ‘Thomas’, un pompier care a murit în timpul eforturilor de stingere a flăcărilor. Primul deces înregistrat a fost cel al unei femei rămasă blocată în maşina cuprinsă de flăcări şi care a inhalat mult fum.

Lupta cu incendiul Thomas a costat, până în prezent, 130,9 milioane de dolari. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, ancheta fiind în curs de desfăşurare.

Cinci dintre cele mai devastatoare 20 de incendii înregistrate vreodată în California au făcut ravagii în acest stat în 2017, conform Cal Fire. Peste 40 de persoane au murit în octombrie atunci când peste zece focare au devastat o parte din regiunea viticolă a acestui stat american, distrugând peste 10.000 de clădiri şi carbonizând peste 73.000 de hectare de vegetaţie.