DISTRIBUIȚI
@yamphoto

 O persoană a murit într-un violent incendiu de pădure în nordul Californiei, care a provocat şi evacuări, au anunţat vineri autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

Incendiul, denumit „Carr”, a lovit oraşul Redding şi a traversat joi seară un curs de apă. Acesta a rămas în mare parte în afara controlului pompierilor.


Citeşte şi: Viktor Orban spune că este nevoie de o nouă Comisie Europeană

Victima este un şofer de bulzoder angrenat în eforturile de stingere a incendiului, a declarat Bret Gouvea, comandant în cadrul departamentului californian al pădurilor şi de protecţie împotriva incendiilor (Calfire).

Potrivit sursei citate, flăcările au traversat partea de vest a oraşului de 90.000 de locuitori.

„Focul se deplasează atât de repede încât forţele de ordine trec la evacuări cât de curând posibil. Există răniţi în rândul civililor şi al pompierilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Calfire, Scott McLean.

Citeşte şi: Bashar al-Assad vrea ca armata rusă să rămână în Siria pe termen lung

Peste zece clădiri au fost devorate de flăcări, potrivit autorităţilor.

Acest incendiu, unul dintre numeroasele focuri care au afectat California în această vară, a devastat peste 11.300 de hectare, din care 4.000 numai joi.

California s-a confruntat cu imense incendii de pădure în octombrie anul trecut, iar în decembrie a fost lovită şi de incendiul „Thomas”, unul dintre cele mai devastatoare din istoria sa.