DISTRIBUIȚI
TOPSHOT - A firefighter observes the flames while trying to extinguish a fire in Cabanoes near Louzan as wildfires continue to rage in Portugal on October 16, 2017. At least 27 people have died in fires which have ravaged forests in the north and centre of the country over the past 24 hours. / AFP PHOTO / Francisco LEONG (Photo credit should read FRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images)

Incendiul de pădure din Parcul Naţional Elveţia Saxonă situat în estul Germaniei, care izbucnit în ultima săptămână a lunii iulie, nu a fost încă adus sub control, informează sâmbătă agenţia DPA, potrivit agerpres

„Situaţia rămâne tensionată. Ploaia din cursul nopţii a ajutat puţin, însă vântul în rafale a creat probleme”, a declarat sâmbătă Yamina Benamara din cadrul biroului districtual din zona Erzgebirge (Munţii Metaliferi) din Elveţia saxonă.


Citește și : SUA ‘nu vor permite’ Chinei să izoleze Taiwanul

Circa 600 de pompieri şi 12 elicoptere îşi continuă eforturile de stingere a zonelor cu jar aprins din profunzimea solului, a spus ea. „Incendiul înaintează la o adâncime de până la jumătate de metru”, a explicat Benamara.

Pământul trebuie întors şi apoi udat din abundenţă, o muncă minuţioasă şi obositoare, a adăugat ea. Utilajele grele sau autovehiculele nu au putut fi folosit pe terenul stâncos şi abrupt.

Zona afectată acoperă o suprafaţă de aproximativ 150 de hectare – echivalentă cu dimensiunea a aproximativ 210 terenuri de fotbal, notează DPA.

Citește și : Rusia pregăteşte o ofensivă majoră în regiunea Herson

Nu se întrevede o îmbunătăţire a situaţiei atât timp cât operaţiunea nu este susţinută de precipitaţii abundente. Potrivit Serviciului de meteorologie din Germania, nu sunt prognozate ploi pe parcursul săptămânii viitoare.

Incendiul a izbucnit iniţial în Parcul Naţional Elveţia Boemă din Republica Cehă vecină după care s-a răspândit peste graniţă în Parcul Naţional Elveţia Saxonă. Autorităţile au anunţat luni că incendiul din Elveţia boemă a fost stăpânit.