DISTRIBUIȚI
Twitter

Incendiul care de două săptămâni avansează fără să fie controlat în Parcul Naţional din Los Angeles, la nord-est de oraş, şi-a dublat suprafaţa ca urmare a creşterii temperaturilor şi a forţat evacuarea unui număr mai mare de rezidenţi, relatează EFE, potrivit agerpres.

Potrivit autorităţilor din sudul Californiei, focarul denumit „Bobcat Fire” este unul dintre cele mai mari incendii din istoria Los Angeles după ce cuprins o suprafaţă de 40.000 de hectare şi nu a putut fi controlat decât în proporţie de 15%.


Citeşte şi: Algeria interzice un cunoscut post de televiziune francez

După ce a obligat evacuarea unui mare număr de vile de la periferia oraşului, flăcările ameninţă din nou Mount Wilson Observatory, un observator astronomic cu o vechime de 116 de ani, unde au lucrat oameni de ştiinţă precum Edwin Hubble şi care, timp de decenii, a fost cel mai mare telescop din lume.

Deşi condiţiile meteo s-au ameliorat săptămâna trecută, acţiunea celor peste 1.700 de pompieri din zonă a fost îngreunată de creşterea bruscă a temperaturilor şi de înteţirea vânturilor.

Rafalele de vânt s-ar putea prelungi în cursul săptămânii împiedicând operaţiunile de stingere a flăcărilor şi afectând calitatea aerului din regiunea metropolitană a Los Angeles, unde trăiesc peste 13 milioane de persoane. Săptămâna trecută, acelaşi incendiu a determinat acoperirea cu un strat de praf a oraşului obligând autorităţile să emită o alertă de poluare.

Citeşte şi: Adio viaţă de noapte! Anglia îşi ÎNCHIDE mai devreme barurile, pub-urile şi restaurantele

Recomandări privind evitarea exerciţiilor fizice în aer liber, închiderea geamurilor şi evitarea pe cât posibil a expunerii în aer liber sunt adresate în continuare cetăţenilor, mai ales în localităţile Pasadena, El Monte şi Juniper Hills.

La Juniper Hills, zeci de persoane evacuate nu ştiu când se vor putea întoarce la căminele lor, în timp ce mulţi alţi rezidenţi au văzut cum casele le sunt mistuite de flăcări.