DISTRIBUIȚI
REUTERS

Incendiul izbucnit miercuri pe şantierul în care este reconstruită fosta reşedinţă regală – Berliner Stadtschloss – din centrul capitalei Germaniei, a fost rapid stins de pompieri şi s-a soldat cu o persoană rănită uşor, diagnosticată cu intoxicaţie cu fum, transmite AFP, scrie agerpres.

Aproximativ 80 de pompieri au intervenit şi au stopat incendiul provocat de arderea unor materiale de construcţii şi a două boilere de bitum.


Citește și : Francezii vor avea la dispoziție o aplicație care îi va avertiza dacă au intrat în contact cu cineva infectat

„Imaginile cu flăcările de deasupra intrării în palat ne-au speriat pe toţi”, a declarat secretarul de stat german pentru cultură Monika Grütters.

„Situaţia este acum sub control”, indică un mesaj postat pe contul de Twitter al pompierilor berlinezi.

Incidentul nu are impact asupra lucrărilor de renovare şi reconstrucţie, conform unui comunicat al Humboldt Forum (considerat echivalentul german al British Museum), care se ocupă de muzeul ce va fi amenajat în cadrul palatului.

Citește și : Politica antitrust: Comisia oferă orientări privind condiţiile în care se va permite cooperarea limitată între întreprinderi

Dinastia prusacă de Hohenzollern a folosit castelul baroc din centrul Berlinului ca reşedinţă de iarnă până la sfârşitul Primului Război Mondial, când ultimul împărat german, Wilhelm al II-lea, a fost obligat să abdice. Clădirea a fost utilizată ca muzeu în perioada Republicii de la Weimar şi a fost neglijată apoi de regimul nazist.