DISTRIBUIȚI
Latestly

Pompierii ruşi luptă să stingă un incendiu care a cuprins 7.000 de metri pătraţi, izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-un centru comercial de la periferia Moscovei, au anunţat serviciile ruse pentru situaţii de urgenţă, informează AFP, potrivit agerpres

„Pompierii combat un incendiu pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi în regiunea Moscovei”, a anunţat pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.


Citește și :  Zelenski, desemnat ‘Persoana Anului 2022’ de revista americană Time

„Din cauza prăbuşirii acoperişului, focul s-a răspândit instantaneu pe o zonă vastă”, a precizat acelaşi minister pe Instagram, evocând dificultăţi pentru pompierii care încearcă să stingă incendiul.

Incendiul face ravagii în centrul comercial Mega Himki, oraş din regiunea capitalei ruse Moscova, situat la şapte kilometri de aeroportul internaţional Şeremetievo.

Media ruse au anunţat că incendiul a cauzat moartea unei persoane, însă autorităţile nu au confirmat deocamdată acest bilanţ provizoriu.

Serviciile ruse pentru situaţii de urgenţă suspectează că un „act criminal” este la originea acestui vast incendiu. „Acţiuni deliberate, precum un incendiu criminal, sunt luate în considerare”, informează agenţia rusă Interfax, preluată de AFP.

La rândul său, agenţia Sputnik, preluată de asemenea de agenţia de presă franceză, a precizat că un act criminal este „una dintre principalele explicaţii” luate în considerare pentru uriaşul incendiu.

Citește și : Putin crede că riscul de război nuclear creşte, dar asigură că Rusia nu va folosi prima arma atomică

Ulterior, agenţiile de presă de stat au evocat o încălcare a normelor de securitate drept posibilă cauză a incendiului.

Imagini video publicate pe reţelele sociale arată un incendiu de mare anvergură, în timp ce oameni fug dintr-o clădire pradă flăcărilor în direcţia unei parcări.