DISTRIBUIȚI
Twitter

Şase persoane au murit şi patru au fost rănite luni seara în incendiul izbucnit la un spital de psihiatrie din Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au anunţat marţi autorităţile, informează AFP, potrivit agerpres.

„În total, şase persoane au murit şi patru au fost spitalizate”, a precizat marţi, într-un comunicat, Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă. Alte nouă persoane au reuşit să se salveze ieşind în timp util din clădire, potrivit comunicatului.


Citeşte şi: Autorităţile americane au identificat rămăşiţele unei alte victime ale atentatelor din 9-11

Potrivit aceleiaşi surse, focul s-a declanşat la sfârşitul serii de luni în această clădire cu un singur etaj, din motive care nu a fost încă identificate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a deplâns o „tragedie oribilă” şi i-a cerut premierului Volodimir Groisman să înfiinţeze o comisie guvernamentală care să ancheteze asupra incendiului. „Cauzele (incendiului) vor fi stabilite. Transmit condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Au început operaţiunile de recuperare a vasului scufundat în Dunăre

Incendiile cu bilanţuri fatale sunt destul de dese în Ucraina şi în multe alte foste republici sovietice, din cauza infrastructurilor vetuste şi al laxismului în materie de securitate.