DISTRIBUIȚI

Trei bărbaţi şi două femei şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit într-un imobil datând din anii 1970 în noaptea de miercuri spre joi la Strasbourg, în nord-estul Franţei, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Incendiul s-a soldat de asemenea cu şapte răniţi, care au fost spitalizaţi.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Chemaţi joi în jurul orei locale 01:00 (00:00 GMT) pentru o degajare de fum în casa scărilor unui imobil de şapte etaje, pompierii au indicat că ‘au trebuit să facă faţă mai multor acţiuni de salvare şi de securizare din cauza fumului gros care invadase locuinţele’.

Potrivit şefului de personal al prefecturii regiunii Grand Est, Dominique Schuffenecker, care s-a deplasat la locul incendiului în timpul nopţii, indentificarea victimelor era în curs de desfăşurare joi.

Doi bărbaţi de circa 30 de ani, un al treilea de 45 de ani, precum şi o tânără de 25 de ani şi o femeie de aproximativ 70 de ani au decedat în urma incendiului, a precizat el.

Aceste persoane ‘au murit instantaneu, surprinşi de fumul care s-a propagat prin casa scărilor şi de intensitatea căldurii care a fost de aşa natură încât după cum au spus pompierii pereţii s-au topit literalmente’, a explicat Dominique Schuffenecker, potrivit căruia ‘imobilul din anii 1970 nu era nici insalubru, nici dărăpănat’.

Printre cele şapte persoane rănite, spitalizate în ‘relativă urgenţă’, se află şi o femeie însărcinată, a precizat el.

‘A priori, incendiul ar avea drept cauză o problemă la reţeaua electrică’, a spus Schuffenscker, evocând mărturii ale locuitorilor clădirii strânse de pompieri.

Cu toate acestea, potrivit unei surse din poliţie, doi bărbaţi de 50 de ani au fost plasaţi în arest preventiv ‘pentru verificare’.

O martoră la scenă din clădirea vecină spune că a văzut în jurul orei 01:30 ‘o doamnă care striga că vrea să sară pe fereastră’. ‘Erau capete la toate ferestrele, toată lumea încerca să iasă’ şi ‘fumul ieşea din ambele părţi’ ale clădirii, a spus ea.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

Locuitorii clădirii evacuate au fost adăpostiţi într-o sală de sport. O celulă de urgenţă medico-psihologică a fost activată.

‘Gândurile mele sunt alături de familiile şi rudele victimelor incendiului care a îndoliat #Strasbourg în această noapte’, scrie într-o postare pe Twitter ministrul francez de interne Christophe Castaner, aducând un ‘omagiu tuturor forţelor de securitate şi de intervenţie angajate’.