DISTRIBUIȚI
247 News Agency

Un incendiu a izbucnit miercuri la o rafinărie de petrol din regiunea Rostov în sudul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina, fiind ulterior stins, a informat presa de stat, citând Ministerul Situaţiilor de Urgenţă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„În regiunea Rostov, oraşul Novoşahtinsk (…), a fost primit un mesaj la 10.24 ora Moscovei despre un incendiu pe teritoriul unui combinat de procesare a produselor petroliere”, a declarat ministerul.


Citeşte şi: Incendiu de proporţii în portul Iskenderun din Turcia – VIDEO – Black News

Incendiul a izbucnit pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi şi a fost stins după aproape o oră, a precizat agenţia de presă Interfax, adăugând că mica rafinărie aparţine unei companii numite Resource LLC.

Agenţia citează serviciul de urgenţă declarând că potrivit informaţiilor preliminare, incendiul a fost provocat de o „încălcare a procesului tehnologic”.

Citeşte şi: Moscova cere ambasadei americane să NU se amestece în afacerile interne ale Rusiei – Black News

Novoşahtinsk este situat la aproximativ 9 km de frontiera ucraineană. O altă rafinărie din Novoşakhtinsk a fost lovită de două drone în iunie anul trecut, în ceea ce combinatul a numit „acţiuni teroriste dinspre frontiera de vest”, o referire la Ucraina.

Incendiul de miercuri este al doilea în două zile care a lovit o rafinărie din Rusia după un incident consemnat marţi la o unitate Lukoil din Nijni Novgorod, la est de Moscova.