DISTRIBUIȚI
AP

În total, 19 persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul unei fabrici de produse de larg consum din estul Chinei, au informat luni autorităţile locale, potrivit AFP, transmite și agerpres.

Incendiul s-a produs duminică în provincia Zhejiang, au precizat autorităţile din districtul Ninghai pe reţelele sociale.


Citește și : Manifestaţie istorică pentru climă în Elveţia – Circa 100.000 de persoane au participat la eveniment

Catastrofa, care face obiectul unei anchete, a avut loc într-o fabrică a întreprinderii Ruiqi Shiyongpin. Opt persoane au fost salvate, dintre care trei rănite şi internate în spital, potrivit sursei.

Tragedia a avut loc în timp ce regimul comunist se pregăteşte cu mari acţiuni propagandistice să marcheze împlinirea a 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze.

Autorităţile au îndemnat media să evite prezentarea ştirilor proaste în perspectiva zilei de 1 octombrie şi să se concentreze asupra „energiei pozitive”.

Citește și : ‘Stare de alertă maximă’ în infrastructura petrolieră iraniană

Presa chineză a vorbit astfel foarte puţin despre un accident rutier între un autocar şi un camion, care a făcut 36 de morţi sâmbătă dimineaţa în estul ţării.

În China, în ultimii ani, s-au produs mai multe accidente industriale.

În martie, 78 de persoane au murit în urma exploziei la o uzină chimică din la Yancheng, provincia Jiangsu. Patru luni mai târziu, o deflagraţie într-un combinat chimic a făcut 15 morţi în centrul ţării.