DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puțin trei persoane au murit, iar alte 245 au fost salvate în urma unui incendiu care a izbucnit peste noapte la bordul unui feribot din sudul Filipinelor, a anunţat miercuri paza de coastă filipineză, potrivit Associated Press, relatează şi mediafax.

Eforturile de căutare și salvare continuă după incendiul de pe M/V Lite Ferry 16 din orașul Dapitan din provincia Zamboanga del Norte, a declarat purtătorul de cuvânt al gărzii de coastă, Armand Balilo.


Citeşte şi: SUA speră ca Japonia şi Coreea de Sud să-şi reia rapid relaţiile cordiale

O fetiţă în vârstă de un an și un bărbat în vârstă de 60 de ani au murit în timp ce cel puțin 102 pasageri au fost salvați de către alte nave și ambarcaţiuni, a spus Balilo. El a spus că o a treia persoană a murit, dar nu a dat detalii.

„Nu aveam nicio navă de patrulare în zonă, așa că am alertat navele și bărcile din apropiere pentru a acorda asistență, întrucât a fost o urgență”, a spus Balilo prin telefon. „Este bine că o serie de nave au răspuns imediat. Trebuie să fim recunoscători pentru ceea ce au făcut”, a adăugat acesta.

Nu se cunoaşte cu exactitate cât de multe persoane se aflau de fapt la bord, o dilemă comună când se întâmplă astfel de accidente maritime. Paza de coastă a anunţat că pe lista de pasageri apărea că feribotul de 645 de tone transporta 136 de pasageri, inclusiv 28 de copii și 36 de membri ai echipajului.

Dar nu este clar de ce au fost salvate 245 de persoane, cu mult mai mult decât numărul pasagerilor şi al echipajului, a precizat Balilo, adăugând că anchetatorii vor cere proprietarului și companiei de transport maritim să explice discrepanța.

Citeşte şi: SUA speră ca Japonia şi Coreea de Sud să-şi reia rapid relaţiile cordiale

Se pare că incendiul a pornit în camera motoarelor. Flăcările portocalii și fumul au mistuit aproape întreaga navă, care se afla la aproximativ 3 kilometri în largul unui port din orașul Dapitan din provincia Zamboanga del Norte, unde se îndrepta după plecarea din orașul Santander, în centrul provinciei Cebu.

Între timp, în nordul Filipinelor, feriboturile au fost avertizate să nu meargă la mare după ce o furtună puternică a zguduit insula principală Luzon peste noapte. Ploi abundente au căzut în provinciile din nord, dar nu au fost raportate victime sau pagube majore, iar furtuna a slăbit într-un ciclon tropical.