DISTRIBUIȚI

Opt pacienţi cu COVID-19 au murit joi în India într-un incendiu izbucnit în secţia de terapie intensivă a unui spital privat din Ahmedabad (vest), au anunţat responsabili locali, precizând că a fost lansată o anchetă, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Poliţia a intervenit după tragedie pentru a opri familiile furioase ale celor decedaţi să pătrundă în spitalul Grey.


Citeşte şi: Furtuna tropicală Isaias a ajuns în Canada, după ce a ucis şase oameni în SUA

Cinci bărbaţi şi trei femei trataţi pentru noul coronavirus nu au putut scăpa şi au murit din cauza fumului şi căldurii degajate de incendiu, a menţionat un responsabil al pompierilor.

Alţi 41 de pacienţi au fost salvaţi.

Informaţiile preliminare indică faptul că focul a pornit de la un scurtcircuit, a afirmat Nitin Patel, vicelider al executivului local din statul Gujarat.

Un paramedic a suferit arsuri încercând să stingă focul şi să evacueze pacienţi, a adăugat el.

Pacienţii spitalului au fost mutaţi la o clinică publică, iar potrivit media locale mai mulţi pompieri au fost puşi în carantină pentru că au venit în contact cu pacienţi cu COVID-19.

Citeşte şi: Echipa lui Trump vrea o dezbatere suplimentară cu Joe Biden

Incendiile cu victime sunt frecvente în India, în condiţiile unor măsuri de siguranţă precare şi lipsei de ieşiri de incendiu, şi sunt provocate de multe ori de echipamente electrice substandard sau învechite.

Între timp, la Mumbai, capitala financiară a Indiei, cel mai mare spital public a fost inundat şi mai multe alte facilităţi medicale au suferit avarii, în urma ploilor torenţiale aduse de muson.