DISTRIBUIȚI

Un incendiu a izbucnit într-o zonă industrială în apropiere de capitala Iranului, Teheran, a relatat marţi televiziunea de stat iraniană, ultimul dintr-o serie de incendii şi explozii, dintre care unele au afectat situri sensibile, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Incendiul a izbucnit în zona industrială din districtul Jajrud (…) în această dimineaţă” şi „nu au existat victime”, potrivit televiziunii.


Citește și: Majoritatea germanilor susțin plecarea trupelor americane

Cauza incendiului este investigată, a declarat un oficial al departamentului de pompieri la televiziunea de stat.

Mai multe alte incidente au avut loc în ultimele săptămâni la diferite facilităţi, inclusiv un incendiu luna trecută la complexul nuclear subteran Natanz ce a provocat daune semnificative, cu toate că oficialii iranieni au declarat că operaţiunile nu au fost afectate.

Citește și: Israelul a atacat din nou Siria

Într-o explozie la o clinică medicală din nordul capitalei Teheran în iulie, 19 persoane au fost ucise. Oficialii au anunţat că explozia a fost cauzată de o scurgere de gaze.

Pe 26 iunie, o explozie a avut loc la est de Teheran, în apropiere de baza militară şi de dezvoltare a armelor Parchin, despre care autorităţile au afirmat că a fost provocată de o scurgere într-o instalaţie de stocare a gazelor dintr-o zonă în afara bazei.