DISTRIBUIȚI

Un incendiu, urmat de o explozie, s-a produs marţi dimineaţă la un depozit de muniţii într-o bază militară rusă din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014, a anunţat Ministerul Apărării rus, citat de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Incendiul a izbucnit către ora 03:15 GMT într-un depozit de muniţii temporar al unei baze ruse în oraşul Maiskoie, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de agenţia rusă Interfax.


Citeşte şi: Finlanda cere INTERZICEREA turiştilor ruşi în UE, Germania se opune – Black News

Conform guvernatorului Crimeii, Serghei Aksionov, doi civili au fost răniţi. În prezent este în desfăşurare evacuarea locuitorilor unui sat din apropiere.

La ora 06:15 GMT, explozia continua, a afirmat Aksionov sur Telegram.

Incidentul intervine la o săptămână după o explozie de muniţii destinate aviaţiei militare într-un depozit situat în incinta aerodromului Saki, din vestul Crimeii.

Aceste explozii s-au soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi.

Citeşte şi: Antonio Guterres l-a băgat în şedinţă pe ministrul rus al Apărării: Cei doi au vorbit despre Zaporijjea şi masacrul de la Olenivka – Black News

Peninsula Crimeea se află în prima linie a ofensivei militare pe care armata rusă a lansat-o contra Ucrainei pe 24 februarie.

Avioane militare ruse decolează aproape zilnic din Crimeea pentru a lovi ţinte ucrainene în regiunile aflate sub controlul Kievului.