DISTRIBUIȚI
afp

Marele clopot al bazilicii Notre-Dame-de-la Garde din Marsilia a fost tras la ora locală 18.50 (16.50 GMT), la fel ca toate clopotele catedralelor din Franţa, la ora exactă la care a început luni incendiul care a devastat catedrala Notre-Dame din Paris, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Incendiul de la Notre-Dame „este ca şi cum Buna mamă (supranume pe care localnicii din Marsilia îl dau bazilicii lor – n.r.) ar începe să ardă. Chiar dacă nu sunt credincioasă, asta mă face să sufăr”, a spus Marjorie, de 45 de ani, care s-a deplasat la Notre-Dame-de-La-Garde pentru acest moment de „solidaritate”.


Citește și : Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a decedat după ce s-a împuşcat în cap

La Saint-Denis din Reunion, teritoriu francez din Oceanul Indian, clopotele catedralei au bătut timp de cinci minute sub aplauzele trecătorilor şi ale clienţilor barurilor şi restaurantelor din apropiere.

La Rennes, la ora stabilită, catedrala era arhiplină când clopotele au început să sune. Preşedintele Consiliului regional al cultului musulman, Mohamed Zaidouni a venit „să depună mărturie privind solidaritatea cu comunitatea catolică”.

La Lille, circa treizeci de persoane au asistat în picioare, emoţionaţi, cu faţa către catedrala Notre-Dame de la Treille, la momentul în care au bătut clopotele.

În semn de „solidaritate cu dioceza din Paris”, Conferinţa episcopilor din Franţa a anunţat pe Twitter că toate clopotele catedralelor din Franţa vor suna la ora la care s-a declanşat incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris. Alte catedrale europene, precum cele din Polonia sau Cehia, urmau să facă la fel.

Citește și : Justiţia franceză ordonă trimiterea în instanţă a unchiului preşedintelui sirian Bashar al-Assad pentru spălare de bani