DISTRIBUIȚI
teleSUR English

Cel puţin 10.000 de persoane au rămas fără locuinţă, într-un imens incendiu ce a devastat un cartier de periferie, la Dacca, unde mii de case au fost distruse, au anunţat duminică autorităţile, relatează AFP, potrivit news.ro .

Incendiul a izbucnit în cartierul Mirpur, vineri seara, şi a devastat 2.000 de case, a declarat pentru AFP Ershad Hossain, un purtător de cuvânt al pompierilor.


Citește și : Netanyahu susţine că ‘nu este impresionat’ de ameninţările liderului Hezbollah

”Eu nu am putut să salvez nimic. Nu ştiu ce se va întâmpla cu mine”, a declarat pentru AFP, în lacrimi, Abdul Hamid, care avea un mic chioşc la care videa ceai în cartier.

Pompierii au reuşit să controleze incendiul, care nu a ucis pe nimeni, potrivit autorităţilor. Se înregistrau câţiva răniţi uşor.

Cartierul de periferie este locuit de angajaţi din industria textilă. Mulţi dintre locuitori nu erau acasă, ci erau plecaţi să sărbătorească împreună cu familia sărbătoarea musulmană Eid al-Adha

”Altfel, bilanţul ar fi putut să fie mai grav”, a apreciat Golam Rabbani, un reprezentant de rang înalt al poliţiei locale.

Citește și : Bilanțul atacului comis la o nuntă la Kabul a ajuns la 63 de morți și 182 de răniți

Aproximativ 10.000 de persoane rămase fără locuinţă s-au refugiat unde au putut, în şcoli închise pe timpul vacanţei, potrivit lui Hossain.

Incendiile sunt relativ frecvente în cartierele mărginaşe din Balgladesh, din cauza absenţei reglementărilor în domeniul construcţiilor.