DISTRIBUIȚI
PressTV

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la o centrală electrică din Iran, cel mai recent dintr-o serie de incidente suspecte produse la obiective industriale sensibile, informează agenţia de presă Reuters, scrie mediafax.

Incendiul a afectat un transformator al centralei electrice din oraşul iranian Ahvaz, fiind stins rapid de pompieri, a declarat Mostafa Rajabi Mashhadi, purtătorul de cuvânt al companiei energetice naţionale TAVANIR, potrivit agenţiei Tasnim.


Citește și : Nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus în SUA

În ultimele zile, în Iran au avut loc o serie de incidente la obiective industriale sensibile, inclusiv la instalaţii nucleare.

O scurgere de clor s-a produs în uzina petrochimică din Karoon, în apropierea Portului Bandar Imam Khomeini, unii angajaţi fiind răniţi.

Joi, un incendiu a izbucnit în complexul nuclear Natanz.

Într-un alt incident, produs marţi, 19 persoane au murit în urma unei explozii într-o clinică medicală situată la periferia nordică a Teheranului.

Pe 26 iunie, o explozie a avut loc într-o bază militară din zona Parchin, la periferia sud-estică a Teheranului.

Citește și : Justin Trudeau ezită să meargă la Washington la summitul ce marchează intrarea în vigoare

Administraţia de la Teheran a anunţat, vineri după-amiază, că a aflat cauza incidentului produs în complexul nuclear Natanz, dar deocamdată nu o va dezvălui „din raţiuni de securitate”, amplificând speculaţiile privind un nou act de sabotaj comis de alte ţări. Potrivit experţilor, în incident a fost avariată o fabrică de asamblare a centrifugelor. Presupusul atac a fost revendicat de o grupare necunoscută, „Gheparzii Patriei”, care ar putea fi apropiată de grupuri disidente iraniene din exil. Însă, potrivit agenţiei Associated Press, există riscul ca incidentul din complexul nuclear Natanz să fie un nou act de sabotaj extern, asemănător cu atacul cibernetic Stuxnet, atribuit Israelului şi SUA.