DISTRIBUIȚI
EvZ

Bilanţul morţilor în incendiul denumit „Camp Fire”, cel mai distrugător din istoria statului american California, a ajuns la 23, după ce în oraşul Paradise au fost găsite sâmbătă încă 14 cadavre arse, informează Reuters. Sunt în continuare date dispărute 35 de persoane, potrivit Agerpres.

Departamentul Pădurilor şi Protecţiei Împotriva Incendiilor din California, Scott Maclean, a declarat că nu sunt disponibile detalii despre identitatea victimelor, iar identificarea ar putea fi dificilă din cauza arderii avansate.


Citește și : CENTENARUL ARMISTIŢIULUI – Peste 70 de lideri politici din întreaga lume se reunesc la Paris

Până acum, Camp Fire a distrus peste 6700 de locuinţe şi sedii de firme, mai mult decât orice alt incendiu înregistrat în statul american de pe coasta Pacificului. Suprafaţa arsă a depăşit 40.000 de hectare. Ca număr de morţi, incendiul se află pe locul al treilea în istoria Californiei, după Griffith Park Fire din 1933 şi Tunnel Fire din 1991. Toţi cei 26.000 de locuitori din Paradise au primit ordine de evacuare.

La 800 de km la sud de Camp Fire, un alt incendiu – Woolsey – a crescut la dimensiuni duble în mai puţin de 24 de ore, extinzându-se pe dealurile de lângă Malibu, oraşul de lux unde au reşedinţe multe vedete din SUA. Printre cei care au fost nevoiţi să părăsească localitatea sunt şi cântăreaţa Lady Gaga şi vedeta mediilor sociale Kim Kardashian, care a anunţat pe Twitter că flăcările au afectat locuinţa ei şi a soţului său, rapperul Kanye West. Cei 13.000 de locuitori din Malibu au primit ordine de evacuare. Sâmbătă, în oraş au fost găsiţi doi morţi, dar biroul şerifului din comitatul Los Angeles nu a putut preciza dacă incendiul Woolsey a fost cauza deceselor.

Citește și : Franța: Trump nu a participat la comemorarea militarilor americani ucişi în Primul Război Mondial din cauza ploii

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter, că nu există alt motiv pentru incendiile de vegetaţie sălbatică din California în afara managementului defectuos al pădurilor de către autorităţile statului.