DISTRIBUIȚI
India Today

Cel puțin 17 persoane au murit vineri în India după ce un centru comercial din orașul Surat, statul Gujarat, care găzduia un centru de meditații pentru elevi a luat foc, informează Al Jazeera, scrie mediafax.

Potrivit imaginilor difuzate de către televiziunile locale, mai multe persoane au fost văzute sărind de la ultimul etaj al clădirii în încercarea de a scăpa.


Citește și : Fostul vicecancelar austriac Strache depune plângere împotriva a trei persoane implicate în scandaul Ibiza-gate

Cele mai multe dintre victime sunt elevi, care participau la un curs în clădire, potrivit lui Vijay Rupani, purtător de cuvânt al autorităților locale. Potrivit Poliției, cel puțin 12 elevi au fost spitalizați în urma incendiului. „Focul a izbucnit pe casa scării, iar victimele nu au putut să coboare”, a declarat comisarul Harikrishna Patel, care a mai adăugat că toate victimele aveau sub 20 de ani.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Citește și : Livrările Huawei ar putea scădea cu 25% în 2019

Premierul Narendra Modi a postat un mesaj pe Twitter în legătură cu acest incident. „Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu tragedia din Surat. Sper ca cei răniți să își revină cât mai curând”, a scris acesta, adăugând că le-a solicitat autorităților să ofere ajutor cât mai rapid celor afectați.

Al Jazeera notează că astfel de incendii sunt frecvente în India, ca urmare a faptului că reglementările privind siguranța la incendiu sunt aplicate foarte rar în această țară.